fbpx
Skip links
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

NATURENS HØJTIDER VINTERSOLHVERV

21. december - 17:0019:30

450Dkr

Naturens højtider. Vintersolhverv

Ceremoniel workshop med Lars Damkjær & Illona Marquard

Med afsæt i det nordiske årshjul hylder vi årstidens skiften og overgangen fra mørke til lys. I workshoppen markeres og udforskes denne naturens højtid gennem en både blid og kraftfuld praksis med Yinmind, yoga nidra, åndedræt og ceremoniel kakao. På den måde skabes der rum for fordybelse midt i hverdagens travlhed og fundament for at gå årstidernes forandringer i møde med større bevidsthed og klare intentioner for din livsvej.

I Yinmind vil der være særligt fokus på at stimulere nyre og blære meridianerne, der i den Kinesiske Medicin er forbundet til årstiden vinter og til de modsatrettede tilstande frygt og tillid.

YINMIND

I Yinmind inviteres du ind i en rolig og oplevelsesbaseret praksis, der består af 3 integrerede lag: Det fysiske, energetiske og meditative. Gennem mindful bevægelse og længereholdte stillinger stimuleres bindevævet, musklerne afspændes og nervesystemet beroliges. Energetisk skabes der bedre balance og flow i kroppens meridianbaner og organer. Med mindfulness opbygges en meditativ tilstand, der øger kropsbevidsthed og nærvær.

YOGA NIDRA

Yoga nidra er en kraftfuld, liggende praksis, der ved hjælp af åndedrætsøvelser, kropsscanninger og visualiseringsteknikker bringer kroppen og sindet ned i en tilstand af hvile og fred. Yoga nidra virker på et dybt plan ved at afspænde kroppen, stimulere det parasympatiske nervesystem, balancere kroppens hormonsystem og genoplade energien. I yoga nidra arbejder man ofte med Sankalpa – en intention eller affirmation som kan give en positive retning for ens livsbane.

ÅNDEDRÆT

Åndedrættet er en af de mest potente redskaber vi som mennesker har til at fremkalde en tilstand af nærvær og ro. Åndedrætsøvelser findes både i den shamanistiske tradition, mindfulness og i yogaen hvor bevidst arbejde med åndedrættet kaldes for pranayama og anses for at påvirke livsenergien (prana). Pranayama har en række positive effekter herunder at nedsætte stress og angst, øge den kognitive funktion, udrense og fremkalde oplevelser af klarhed og meditation.

CEREMONIEL KAKAO

Ceremoniel kakao er lavet af 100% kakaomasse af højeste kvalitet, som er mindre forarbejdet og mere potent end almindelig kakao. Kakaoplanten er blevet kultiveret og dens ånd tilbedt i flere tusind år blandt kulturer i Syd- og Mellemamerika. Når kakao bringes ind i et ceremonielt rum, virker den som en blid men kraftfuld plantemedicin, der bl.a. er kendt for sine hjerteåbnende, forløsende og groundende egenskaber der kan åbne op for dybe oplevelser af forbundenhed.

PRIS:
450 kr.

Rabat: Hvis du booker mere end en af Naturens højtider er prisen 400 kr.

Detaljer

Dato:
21. december
Tidspunkt:
17:00 ⇾ 19:30
Pris:
450Dkr
Hjemmeside:
https://larsdamkjaer.com/workshop-naturens-hoejtider-vinterjaevndoegn/

Arrangører

Nærvær V/ Lars Damkjær
Illona Marquard yoga

Sted

Temple Yoga
Charlottenlund Travbane Travbanevej 10, 2. sal
Charlottenlund, 2920
+ Google Maps