fbpx
Skip links
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

URBAN RETREAT

13. september - 12:0016:30

750DKK

URBAN RETREAT

En forløsende eftermiddag med saunagus, yinmind og yoga nidra

Du inviteres til at afrunde din uge og indlede din weekend med en vifte af nøje udvalgte praksisformer, der stimulerer sanserne, udrenser og grounder dig ind i en tilstand af ro og nærvær.

Gennem saunagus med æteriske olier forløses fysisk og mental anspændthed, og den intense varme inviterer dig til at komme tilstede i kroppen. I den to timers lange Yinmind sekvens skabes der rum for en dybere afbalancering af dit nervesystem og som en naturlig overgang rundes eftermiddagen af med en indre rejse gennem guidet Yoga Nidra.

PROGRAM

Se hele programmet her

Kl. 12.00-13.15: Saunagus

kl. 13.15-13.45:  Rawkage, snacks, bad og omklædning

kl. 13.45 – 15.50: Yinmind

kl. 16.00-16.30: Yoga Nidra & meditation

SAUNAGUS

Saunagus er en intens og forløsende oplevelse, hvor saunaens udrensende, muskelafslappende og stimulerende egenskaber intensiveres ved brug af aromaterapi. Undervejs kastes vand og naturlige æteriske olier på de varme sten, som intensiverer varmen, stimulerer sanserne og tilfører aromaterapeutiske egenskaber. Sauna er desuden en fantastisk forberedelse til yinmind, da det opvarmer og blødgør vævet, så man kan forløse kroppen og nervesystemet på et dybere plan efterfølgende.

YINMIND

I Yinmind inviteres du ind i en rolig og oplevelses baseret praksis, der fusionerer Yin yoga og mindfulness. Gennem mindful bevægelse og længereholdte yogastillinger afspændes musklerne, bindevævet smidiggøres og nervesystemet afbalanceres. Energetisk skabes der bedre balance og flow i kroppens meridianbaner og organer. Med mindfulness opbygges en meditativ tilstand, der øger kropsbevidsthed og nærvær.

YOGA NIDRA

Yoga nidra er en terapeutisk, liggende praksis, der ved hjælp af åndedrætsøvelser, kropsscanninger og visualiseringsteknikker bringer kroppen og sindet ned i en dyb tilstand af hvile og fred. Yoga nidra virker på et dybt plan ved at afspænde kroppen, stimulere det parasympatiske nervesystem, balancere kroppens hormonsystem og genoplade energien. I yoga nidra får mange en oplevelse af at ”vende hjem til sig selv” fordi den mentale dialog bliver så stille, at en naturlig tilstand af meditation og klarhed indtræffer ubesværet og helt af sig selv.

DINE UNDERVISERE

Lars Damkjær er indehaver af firmaet Nærvær, hvor han coacher og underviser i yoga og mindfulness. Lars har praktiseret yoga og meditation siden han i midt 90’erne var på sin første Indiens-rejse. Da han sidenhen i nogle år var leder af sin egen ayurvedaskole i Sri Lanka vækkedes hans interesse for Buddhismen, som han i dag integrerer med forskningsbaseret viden om neurologi og stressfysiologi. Lars har uddannet mere end 100 Yinmind instruktører, er en del af Yogavivo og manden bag den gratis meditationsapp, “Nærvær”.

Illona Marquard er Cand. Mag. og selvstændig yogalærer. Hendes undervisning trækker på 15 års yoga- og meditationspraksis, en lang række yogalæreruddannelser samt et liv i bevægelse med Asthanga yoga, elite springgymnastik, dans og kampsport. Hun specialiserer sig i dyb transformerende praksis og inddrager powerfulde redskaber som pranayama, mantra, yoga nidra og kriya til at skabe rum for oplevelser af flow, nærvær og dyb ro. Hun underviser bl.a. hos Aya House og på online platformen Yogastream.

DU MEDBRINGER SELV

2 håndklæder til saunagus og bad, evt. badesandaler, vandflaske.
Der e.r yogaudstyr til rådighed.

Detaljer

Dato:
13. september
Tidspunkt:
12:00 ⇾ 16:30
Pris:
750DKK
Hjemmeside:
https://larsdamkjaer.com/urban-retreat-17-maj-2024/

Arrangører

Nærvær V/ Lars Damkjær
Illona Marquard yoga

Sted

Rört
Vermundsgade 13
2100 Kbh. Ø, 2100
+ Google Maps