At deltage i dit kursus har været meget givende for mig. Jeg kan mærke, at der er kommet mere retning på mit liv og tanker og jeg tror at det kan give mig den ro, som jeg søgte efter ved kursets start. Men jeg har også lært, at det er hårdt arbejde at arbejde med at være mindful. Så tak for at være min guide de sidste otte uger.
Helle Fabiansen, deltager på 8 ugers MBSR forløb

MBSR forløbet over 8 uger har givet mig en dybere indsigt i mindfullness samt redskaber til yderligere fordybelse og forståelse af det at være, samt at være nærværende og en større accept af de følelser der fylder lige nu. Et kursus som også medfører ro og overskud. Undervisningen har været super kompetent. Kurset inspirerer endvidere til en nysgerrighed over hvordan denne lærdom kan blive udviklet fremadrettet.
Katja Halladin Rauh, deltager på 8 ugers MBSR forløb

Jeg har virkelig haft stort udbytte af kurset. Jeg fik implementeret meditation og mindfulness godt i min hverdag, da det var over en periode på 2½ måned. At være nærværende og i kontakt med sig selv, er en stor gave til at mærke lykken og hvad der er vigtigt i livet. Jeg synes, Lars har en kærlig, behagelig og rolig måde at undervise på, og jeg oplevede ham som meget kompetent og følte mig tryg. Lars har en fantastisk udstråling og med et strejf af humor, bliver det let tilgængeligt stof.”
Karina Jensen, deltager på 8-ugers MBSR forløb

“Lars er en fremragende underviser, der ikke kun taler ud fra teori, men også ud fra et bredt og solidt erfaringsgrundlag. Som elev føler man sig i trygge hænder hos en dygtig formidler og underviser, der evner at give hver enkelt elev opmærksomhed, såvel som at få et helt hold til at spille sammen.”
Linda Kubasiak, deltager på 8-ugers MBSR forløb

8-ugers Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) program
MBSR programmet har siden sin udvikling i 1979 på Center for Mindfulness i USA v/ Jon Kabat-Zinn, været anvendt med slående positive resultater til mennesker med meget forskellige lidelser såsom stress/krise lidelser, psoriasis, hjertesygdomme, kroniske smerter, hovedpine, forhøjet blodtryk, depression, kræft, søvnforstyrrelser, angst og panik mm.Forskningsresultater fra bl.a Massachusetts University har vist at denne form for opmærksomhedstræning, over tid, giver vedvarende symptomreduktion og har dybtgående og positive effekter på deltagernes holdninger, adfærd, selvopfattelse, samt følelsesmæssige intelligens og oplevelse af sammenhæng. De positive resultater kan allerede ses efter deltagelse i et 8-ugers MBSR-program.I dag er MBSR og mindfulnesstræning, en anerkendt og verdensomspændende metode, som anvendes lige så meget af mennesker, der ikke har fysiske eller psykiske symptomer, men blot ønsker at være mere tilstede i nuet og leve livet mere fuldt i kontakt med sine sande værdier, ønsker og livsformål.MBSR og mindfulness træning er et område af participatory medicine,hvor det at komme i behandling for sygdom eller på anden måde at få kontakt med vores sundhedssystem, er forbundet med at komme mere til stede i livet. At få en dybere forståelse af sig selv og livets muligheder og deltage fuldstændigt i egen rehabilitering.

Kurserne er åbne for alle interesserede, både nybegyndere samt erfarne meditationsudøvere og mindfulness praktikere. Det er således ikke kun for folk med stress eller stressrelaterede lidelser (fysiske smerter, depression eller angst mm.), men for alle der ønsker at lære mindfulness og meditation og opnå øget nærvær, indre ro, fokus, kreativitet, større selvindsigt og forståelse samt dybere relationer mm. i livet.

Arbejder du professionelt med andre mennesker, vil du på kurserne kunne udvikle dig såvel fagligt som personligt.

MBSR er ikke terapi, men er træning i det bevidste nærvær, opmærksomhed, egen-omsorg og nuets kraft.

Underviser:
Lars Damkjær har mere end 15 års erfaring med meditation og yoga.
1-årig uddannelse til MBSR instruktør (300 timer), cand. comm., coach, yogalærer og forfatter til bogen “Mindre stress, mere nærvær“. Uddanner Yinmind instruktører.

Tirsdagskursus med opstart 19. februar 2019
8 tirsdag aftener og en hel søndag

19.2., 26.2, 5.3., 12.3., 19.3., 26.3., 2.4., 9.4.
Fra kl. 18:30-21:00.

Hertil en hel søndag d. 24.3. kl. 11:00-17:00.

I alt 26 timers undervisning.

Tirsdagskursus med opstart 24. september 2019
8 tirsdag aftener og en hel søndag

24.9., 1.10., 8.10., 22.10, 29.10, 5.11., 12.11. og 19.11.
Fra kl. 18:30-21:00.

Hertil en hel lørdag d. 2.11. kl. 11:00-17:00.

I alt 26 timers undervisning.

Adresse
Avlsgården (Bernstorff Slotshave), Ved Slotshaven 3, 2820 Gentofte.
Ligger 400 meter fra Gentofte S-tog station.

Priser
8-ugers kurset koster kr. 4.500,- for private selvbetalere og 5.500,- kr. for fradragsberettigede / selvstændige, virksomheder og organisationer etc.
Inklusiv mp3 træningsfiler samt udførlig kursusmanual.

For momspligtige tillægges ovenstående priser 25% moms.

Reduktion i prisen på MBSR kurser
Har du som studerende, pensionist, arbejdsløs eller af anden grund brug for at betale mindre, eller afdrage i rater over to gange, kontakt os gerne.

Rabat ved gentagelse af kurset
Som en fast løbende rabat tilbydes alle deltagere fra MBSR 8-ugers kurser hos Heinrich Birk Johansen, kr. 1000,- i nedsat kursusbetaling ved gentagelse af et eller flere efterfølgende MBSR 8-ugers kurser.

Tilmelding MBSR kurser
Mail til kontakt@heinrichjohansen.dk

Seneste tilmeldings- og betalingsfrist for de enkelte kurser er en måned inden kursusstart.

Efter tilmeldingsfristen kan rettes henvendelse om eventuelt ledige pladser.

Ved tilmelding oplyst venligst:

Hvilket kursus du ønsker at deltage på.
Om du er privat deltager; fulde navn, adresse og tlf.nr.
Om du er selvstændig/fradragsberettigede/firmabetalt; firmanavn, adresse, att., tlf.nr.
Hvordan du har fundet frem til dette kursus (avisannonce, facebook, hjemmeside, nyhedsbrev, anbefalet af andre, henvist fra læge/psykolog eller andet).

Når tilmeldingen er modtaget, afsender vi en betalingsmail. Først når betaling er registreret er pladsen på kurset sikret.

Bemærk at deltagelse i MBSR 8-ugers/weekend kurser ikke giver kompetence til at videreformidle/undervise i mindfulness øvelser.

Til- og frameldingsbetingelser mm.
Tilmelding til kursus er bindende og ved framelding tilbagebetales indbetalt kursusgebyr ikke.

Bemærk at deltagelse først er endeligt sikret når kursusindbetaling er modtaget.

Bliver man undervejs i kurset forhindret i at komme til undervisningen, refunderes disse gange ikke, samt at det ikke er muligt at tage missede kursusgange på et senere kursus.

Kun de kursusgange man har meldt inden kursusstart at man bliver forhindret på, kan tages på et senere kursus. Dog max. to kursusgange. Ved man på forhånd at man misser mere end to kursusgange, bedes man vente og tilmelde sig et senere kursus, hvor det er muligt at deltage mere fuldt ud i hele forløbet.

Praktik MBSR kurser
MBSR 8-ugers kurset består som udgangspunkt af 8 x ca. 2,5 timers aftenundervisning med ca. en uges mellemrum, samt en hel weekend-dag af 6 timer. Forplejning indgår ikke i kursusprisen og bedes selv medbragt.

Der må påregnes 1/2 – 1 times individuel hjemme træning dagligt. Til dette udleveres guidede øvelser på mp3 filer, app samt kursusmanual som pdf-fil.

Efter et MBSR kursus kan du fortsat udvikle din meditationspraksis og fordybe dig yderligere i mindfulness eksempelvis på fortsætterhold,  stilhedsdage, retreats, weekendkurser, 1-årigt Grundkursus i mindfulness og uddannelse til Uddannet Mindfulness Instruktør mm.

Mere info: www.heinrichjohansen.dk
Tilmelding: kontakt@heinrichjohansen.dk