fbpx
Skip links

URBAN RETREAT

En forløsende eftermiddag med saunagus, yinmind og yoga nidra

med Illona Marquard & Lars Damkjær

Fredag d. 13. september 

Du kan tilmelde dig her

Du inviteres til at afrunde din uge og indlede din weekend med en vifte af nøje udvalgte praksisformer, der stimulerer sanserne, udrenser og grounder dig ind i en tilstand af ro og nærvær.

Gennem saunagus med æteriske olier forløses fysisk og mental anspændthed, og den intense varme inviterer dig til at komme tilstede i kroppen. I den to timers lange Yinmind sekvens skabes der rum for en dybere afbalancering af dit nervesystem og som en naturlig overgang rundes eftermiddagen af med en indre rejse gennem guidet Yoga Nidra. 

PROGRAM

Kl. 12.00-13.15: Saunagus

kl. 13.15-13.45:  Rawkage, snacks, bad og omklædning

kl. 13.45 – 15.45: Yinmind

kl. 16.00-16.30: Yoga Nidra & meditation

SAUNAGUS
Saunagus er en intens og forløsende oplevelse, hvor saunaens udrensende, muskelafslappende og stimulerende egenskaber intensiveres ved brug af aromaterapi. Undervejs kastes vand og naturlige æteriske olier på de varme sten, som intensiverer varmen, stimulerer sanserne og tilfører aromaterapeutiske egenskaber. Sauna er desuden en fantastisk forberedelse til yinmind, da det opvarmer og blødgør vævet, så man kan forløse kroppen og nervesystemet på et dybere plan efterfølgende.

YINMIND
I Yinmind inviteres du ind i en rolig og oplevelses baseret praksis, der fusionerer Yin yoga og mindfulness. Gennem mindful bevægelse og længereholdte yogastillinger afspændes musklerne, bindevævet smidiggøres og nervesystemet afbalanceres. Energetisk skabes der bedre balance og flow i kroppens meridianbaner og organer. Med mindfulness opbygges en meditativ tilstand, der øger kropsbevidsthed og nærvær.

YOGA NIDRA
Yoga nidra er en terapeutisk, liggende praksis, der ved hjælp af åndedrætsøvelser, kropsscanninger og visualiseringsteknikker bringer kroppen og sindet ned i en dyb tilstand af hvile og fred. Yoga nidra virker på et dybt plan ved at afspænde kroppen, stimulere det parasympatiske nervesystem, balancere kroppens hormonsystem og genoplade energien. I yoga nidra får mange en oplevelse af at ”vende hjem til sig selv” fordi den mentale dialog bliver så stille, at en naturlig tilstand af meditation og klarhed indtræffer ubesværet og helt af sig selv.

DINE UNDERVISERE

Lars Damkjær er indehaver af firmaet Nærvær, hvor han coacher og underviser i yoga og mindfulness. Lars har praktiseret yoga og meditation siden han i midt 90’erne var på sin første Indiens-rejse. Da han sidenhen i nogle år var leder af sin egen ayurvedaskole i Sri Lanka vækkedes hans interesse for Buddhismen, som han i dag integrerer med forskningsbaseret viden om neurologi og stressfysiologi. Lars har uddannet mere end 100 Yinmind instruktører, er en del af Yogavivo og manden bag den gratis meditationsapp, “Nærvær”.

Illona Marquard er Cand. Mag. og selvstændig yogalærer. Hendes undervisning trækker på 15 års yoga- og meditationspraksis, en lang række yogalæreruddannelser samt et liv i bevægelse med Asthanga yoga, elite springgymnastik, dans og kampsport. Hun specialiserer sig i dyb transformerende praksis og inddrager powerfulde redskaber som pranayama, mantra, yoga nidra og kriya til at skabe rum for oplevelser af flow, nærvær og dyb ro. Hun underviser bl.a. hos Aya House og på online platformen Yogastream.

Min oplevelse. Mit første retreat. Tak for det.
Det var smukt, generøst. For mig en stærk personlig udfordrende og også frisættende oplevelse. Den vigtige ramme her er den meget faglige professionelle og samtidig stærkt personlig ledelse af retreatet ved I to. I er erfarne undervisere, og I stiller jer til rådighed og åbner op for hvad der måtte komme i samtaler og meditationer. Det skaber tryghed og mod.

Deltager på ”Yogaretreat i Sjövik”

Det var virkelig skønt at være med. Jeg går stadigvæk og bobler af glæde og er fyldt med kærlig opmærksomhed. Jeg synes, I skaber et nærvær og rummeligt rum, som er dejligt at opleve og være en del af.

Gry Paltorp

Deltager på ”Yogaretreat i Sjövik”

Illona og Lars kan noget helt unikt, de har en dyb og vidtrækkende erfaring og er ekstremt generøse med sig selv og deres viden. Illona og Lars er respektfulde og åbne og skaber et trygt, kærligt og stressfrit miljø for den enkelte og gruppen. Jeg lærer altid noget nyt: en privat betragtning, en ceremoni, en bevægelse. Jeg tager altid hjem løftet.

Lise Thygesen

Deltager på ”Yogaretreat i Sjövik”

DU MEDBRINGER SELV

2 håndklæder til saunagus og bad, evt. badesandaler, vandflaske.
Der er yogaudstyr til rådighed.

INFORMATION

Adresse:
Rört
Vermundsgade 13, 2100 København

Dato og tidspunkt:
Fredag d. 17. maj kl.12.00 til 16.30

Pris:
750 kr.
Ved booking af mere end 1 plads 650 kr.

TILMELD DIG HER

”URBAN RETREAT” Fredag d. 13. september 2024

Du kan tilmelde dig her

Tilmelding er bindende og beløbet ikke-refunderbart. Man er dog velkommen til at videregive sin plads til en anden.

KONTAKT OG SPØRGSMÅL