Vil helt klart anbefale den til alle der interesserer sig for yin yoga og mindfulness. Det er en bredt favnende uddannelse, som undervejs berører og dykker ned i mange områder inden for mindfulness og yin yoga. Jeg føler, at jeg har lært mig selv bedre at kende, og jeg føler mig godt klædt på til at undervise i YinMind selv.
Lars og Louise er så dygtige! dels har de et stærkt fagligt fundament og dels er de dygtige formidlere. Ligeledes supplerer de hinanden enormt godt.
Lisbeth Dyhr, uddannet Yinmind underviser oktober 2020

For mig har uddannelsen været en både personlig og professionel rejse ind i, hvad jeg kan gøre for at skabe rum og ro i krop og sind – hos mig selv og hos andre som underviser. Jeg har følt mig både tryg og super inspireret af Lars og Louises veltilrettelagte undervisning, deres store nærvær og viden.
Ida Marie Fich, uddannet Yinmind underviser dec. 2019

Da jeg første gang trådte ind i lokalerne på Vesterbro, følte jeg mig hjemme og vidste, at jeg var kommet det helt rette sted. Louise og Lars supplerer hinanden helt fantastisk med deres viden, kompetencer og deres alligevel forskellige måde at undervise på. Jeg er dybt taknemmelig for, hvad uddannelsen har givet mig.
Anne Skov-Hansen, uddannet Yinmind underviser dec. 2019

Jeg kan varmt anbefale Yimind uddannelsen med Louise og Lars. Begge undervisere er meget kompetente, gode formidlere og skaber et trygt og tillidsfuldt rum for læring. Uddannelsen er en god kombination af teori og praksis, hvor man får et godt kendskab til sin egen krop og sind, men også hvordan man formidler den nye viden videre til andre kursister. Uddannelsen handler i mine øjne om at lære sig selv og sin krop at kende, samt hvordan man skaber rum for at ens egne kursister kan blive eksperter på dem selv for at få mere ro, væren og tillid til dem selv.
Katja Balslev Nielsen, uddannet Yinmind underviser forår 2019

Yinmind uddannelsen er super professionelt tilrettelagt og giver en både bred og detaljeret indføring i, hvad Yinyoga og mindfulness er, kan og hvordan de to ting kan gå hånd i hånd. De to undervisere er meget vidende og meget dygtige undervisere. Igennem forløbet formidler de, varieret og engageret, solid grundlæggende viden om kroppens anatomi, hjernens opbygning og funktion, det autonome nervesystem, meridianbaner, samtidig med, at filosofiske, kulturelle og historiske aspekter skitseres.
Pia Jønsson, uddannet Yinmind underviser efterår 2018

YINMIND uddannelse

Hold 7: Opstart 8. januar 2021                                   

100 timers uddannelse med Lars Damkjær & Louise Grønbeck.


Forskerne er begyndt at interessere sig for de østlige teorier om balance, især i forhold til stress, som plager rigtigt mange mennesker i Vesten og er under mistanke for at føre til alt fra overvægt til psykiske lidelser. Her sniger principperne om yin og yang sig ind. Når førende stressforskere, som den amerikanske professor og mindfulness-ekspert Jon Kabat-Zinn, undersøger, hvorfor en vestlig livsstil giver stress, kommer han frem til, at vi har tendens til at putte for meget yang ind i vores hverdag, mens vi efterlader for lidt plads til yin som fx afslapning og meditation.

Når vi mediterer regelmæssigt, opnår vi en sund balance i det autonome nervesystem og danner nye neurale stier i hjernen. Det viser ny forskning, bl.a. fra Center for Mindfulness in Medicine, Health Care and Society ved University of Massachusetts. Det er især de områder, der har at gøre med vores hukommelse, indlæring og følelsesmæssige kontrol, der styrkes, når vi kombinerer et aktivt liv med daglig meditation og mindfulness.

Mange mennesker synes imidlertid at være udfordret med det at tilegne sig og fastholde en meditationspraksis på trods af de veldokumenterede, positive effekter. Yin yoga kan være et alternativ og en tilføjelse til paletten af meditative praksisformer, og med det afsæt har vi udviklet Yinmind.

Yin yoga er i sin natur en meditativ og mindful praksisform. Hver stilling er en meditationsstilling, hvorfra vi kan opdyrke mindfulness samt opnå en dybere restitution. En stærk mindfulness kan optimere vores yin praksis og bevidstgøre os om, hvordan vi kan opnå en sundere balance mellem yin og yang i vores liv. Yinmind er fusionen af Yin yoga og mindfulness – en oplagt enhed, der kan fordybe og samle begge praksisformer og livsveje.

Bliv certificeret Yinmind underviser og bliv grundigt uddannet og trænet i bl.a.:

  • Yin yoga og mindfulness filosofi
  • Yin yoga anatomi
  • Meridianbanerne og fascia
  • Mindfulness og hjernen
  • Stressfysiologi
  • At sekventere en yinmind klasse
  • At guide mindfulness meditationer
  • At finde din egen stemme og personlige undervisningsstil

Datoer Hold 7 Vinter/forår 2021

Modul 1:

Fredag d. 8.1. kl. 12.30 til 16.30
Lørdag d. 9.1. kl. 8.30 til 17.00
Søndag d. 10.1. kl. 8.30 til 17.00

Modul 2:

Lørdag d. 6.2 kl. 8.30 til 17.00
Søndag d. 7.2 kl. 8.30 til 17.000

Modul 3:

Lørdag d. 13.3 kl. 8.30 til 17.00
Søndag d. 14.3 kl. 8.30 til 17.00

Modul 4:

Fredag d. 16.4 kl. 10.00 til 17.00
Lørdag d. 17.4. kl. 8.30 til 17.00
Søndag d. 18.4 kl. 8.30 til 17.00

Aflevering opgave: Mandag d. 26.4.

Modul 5: Certificering
*

Mandag d. 3.5. kl. 12-16 (eksamen)
Tirsdag d. 4.5. kl. 12-16 (eksamen)
Onsdag d. 5.5. kl. 12 -16 (eksamen)
Torsdag d. 6.5 kl. 12-16 (eksamen)

Lørdag d. 8.5 kl. 10-14.30: Afslutning

* Hver elev skal kun møde en af dagene i løbet af ugen ifm. egen eksamen og som elev for to medstuderende.

Alle møder lørdag d. 8.5 til afslutningen.


Jeg synes vi lærte vanvittigt meget på et halvt år, samtidig med at undervisningen var tilrettelagt så godt og varieret, at det aldrig kom til at føles “tungt”.Lars og Louise er enormt gode til at facilitere et trygt læringsrum, hvor der er plads til elevernes tvivl og refleksioner.
Måske allervigtigst – så synes jeg, der ligger en stor åbenhed og kreativitet i Lars og Louises tilgang til Yinmind – som elever fik vi en masse redskaber og inspiration til hvordan vi kan undervise, men aldrig en færdig drejebog – og det tror jeg i sidste ende gør os til bedre yogainstruktører, fordi vi på den måde bliver opfordret til at finde vores egen vej og vores egen “stemme”.
Mira Kellermann, certificeret Yinmind underviser efterår 2018

Jeg anbefaler varmt Yinmind uddannelsen til alle der ønsker at få en indsigt i alt magien der ligger gemt i yin yoga kombineret med mindfulness. Helt konkret har uddannelsen givet mig en dybere kontakt til mine egne behov. Med Louise og Lars som kompetente lærermestrer har jeg på egen krop mærket, hvordan øvelserne i yinmind frigiver energi og kan fjerne stress. For mig har uddannelsen været en kæmpe gave som jeg bruger dagligt i min praksis og i min undervisning.
Signe Skriver, certificeret Yinmind underviser forår 2018

Jeg vil klart anbefale Yinmind uddannelsen til andre, som ønsker enten at undervise i kombinationen af Yin og Mindfulness eller blot få muligheden for at fordybe sig, da man i løbet af uddannelsen også rykker sig personligt. Det er en yderst bred uddannelse, som giver anledning til på et senere tidspunkt at fordybe sig indenfor flere vinkler. Kombinationen af Yin og mindfulness giver rigtig god mening ift at kunne ramme bredere målgrupper.
Lisa Høholt, certificeret Yinmind underviser forår 2018

Uddannelsen giver et fint og brugbart indblik i hvad Yinmind er, hvordan det virker, og at det er vigtigt, at praktisere i vores kultur. Jeg vil især lægge vægt på at, det er en roligere praksis og det giver mening med den kombination. Jeg vil fremhæve jer, som undervisere, I matcher Yinmind, jeg vil nærmest sige, I er Yinmind. I ved hvad I taler om, og der er grundighed i uddannelsen.
Bettina Østerby, certificeret Yinmind underviser forår 2018

Jeg vil anbefale uddannelsen – måske som supplement/efteruddannelse til øvrige yogauddannelser – da den udover yogaen så højt vægter mindfulness og det fysiologiske. Lars og Louise er yderst kompetente på hver deres område og måde.
Jette Dam Johansen, certificeret Yinmind underviser forår 2018

Uddannelsen har fuldt ud levet op til mine forventninger om et værktøj som kunne kombineres med min mindfulness instruktør uddannelse og samtidig åbnet op for min interesse omkring de andre aspekter af yin yoga som påvirkning af meridianbaner og bindevæv. Jeg synes uddannelsen har givet mig en godt indblik i Yin Yoga, og jeg har følt mig fint klædt på til at undervise i YinMind.
Bettina Winther Smith, certificeret Yinmind underviser efterår 2017

Indhold
Uddannelsen består af 5 moduler. I alt 100 timer.
I de 4 grundmoduler gennemgås principperne for yin yoga og mindfulness. I træningsmodulerne øver i større og mindre grupper, giver feedback, får supervision og dykker dybere ned i de enkelte øvelser. Sidste modul er certificering.

Modul 1: Filosofi & psykologi
Yin yoga teori & teknik
Yin yoga anatomi
Meridianbaner & organer
Yin & yogafilosofi
Mindfulness & buddhistisk psykologi

Modul 2: Fascia & stressfysiologi
Yin yoga teori & teknik
Yin yoga anatomi
Meridianbaner & organer
Fascia – kroppens bindevæv
Stressfysiologi & nervesystemet

Modul 3: Mindfulness & neurologi
Yin yoga teori & teknik
Yin yoga anatomi
Meridianbaner & organer
Mindfulness og hjernen. 

Modul 4: Træningsmodul
Yinmind laboratorium
Integration af yin yoga og mindfulness
Opbygning af yin sekvens / yin temaer
Etik 

Modul 5: Certificering
Praktisk eksamination
Din vision & profil

Curriculum oversigt

Teknik & yogapraksis – 50 timer: Asanas, pranayama & meditation.

Undervisningsmetodologi – 15 timer: Sekvensering, tematisering, sprogbrug, personlig stil og stemme, justering & brug af rekvisitter.

Anatomi & fysiologi – 10 timer: Kropslige systemer, organer, fascia, nervesystemet, hjernen. Omfatter både studiet af ovenstående emner og overførelse af forståelsen til yin yoga og mindfulness. 

Filosofi og etik – 15 timer: Yogafilosofi, kinesisk medicin, buddhistisk psykologi, etik for undervisere.

Praktikum – 10 timer: Gruppetræning, give og modtage feedback, praktisk eksamen & opgaveskrivning.

Total Timer: 100 timer
Herudover skal du regne med at bruge ca 5 timer på læsning mellem hvert modul samt opbygge og vedligeholde en egen-praksis bestående af både yin yoga og mindfulness meditation.

Målgruppe:
Uddannelsen til yinmind underviser er for dig, der ønsker at fordybe dig i yin yoga og mindfulness samt fusionen af de to.

Enten for at arbejde professionelt med disse områder eller raffinere din personlige praksis og øge din livskvalitet.

Du behøver ingen forudsætninger for at deltage, men gerne besidde en vis fysisk og psykisk robusthed, da det bliver et forløb med fordybende yoga- og meditationspraksis.

Personlig udvikling er en naturlig og uundgåelig del af processen, hvilket kræver villighed til fordybelse og forandring.

Selvom uddannelsen sigter mod at kunne undervise i yin yoga og mindfulness, er det ikke et krav, at det er din ambition. Du skal dog være indstillet på at dedikere dig til at studere teoretiske emner og til at blive trænet i at undervise.

Undervisere:
Uddannelsen faciliteres af Lars Damkjær & Louise Grønbeck
Læs mere om dine undervisere på yogavesterbro.dk/undervisere

Pris og betaling: Hele uddannelsen koster 18.000 kr.

Depositum: 4.500 kr. betales ved tilmelding. Tilmelding er bindende, og beløbet er ikke refunderbart.
Restbetaling: Det resterende beløb skal være betalt senest 8.12

Earlybird: Tilmeld dig inden 1.10. og spar 1.000 kr.

Rater:
Kontakt os for at aftale nærmere.

Prisen inkluderer
: Undervisning, kompendium snacks under uddannelsen.
Prisen inkluderer ikke
: Frokost på de enkelte moduler. 

Til- & frameldingsbetingelser for uddannelser:
Plads på uddannelsen er først endelig sikret ved indbetaling af depositum på 4.500 kr. Dette beløb er ikke refunderbart.
Ved evt. oveflytning til et senere hold betales administrationsgebyr på 1.000 kr.
Ved eventuel afmelding inden to måneder før start tilbagebetales det fulde kursusgebyr fratrukket depositum.
Ved eventuel afmelding efter to måneder før start, tilbagebetales 50 % af det fulde kursusgebyr fratrukket depositum.
Ved eventuel afmelding efter en måned før start eller under selve uddannelsesforløbet refunderes kursusgebyret ikke.


Tilmelding til hold 5 2019/Ansøgningsskema:
Spørgsmål: kontakt@yogavesterbro.dk
Afslut ved at klikke på "Send".
Formularen sendes derefter til kontakt@yogavesterbro.dk. Tak!