Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Yoga- og meditationsretreat i Italien

Indre ro  – Naturoplevelser – Transformation

 d. 8.5. til 13.5. 2023 med Lars Damkjær & Illona Marquard

5 pladser tilbage!

Omkranset af bjerglandskab og panoramaudsigt inviteres du på en indre og ydre rejse til det smukke Norditalien og Villa Vidovina. 

Retreatstedet er valgt ud fra et ønske om at være tæt på naturen og fordybe os i transformerende praksis i uforstyrrede omgivelser, der inviterer til inspiration, ro og livsglæde. 

Undervisningen vil være baseret på den yogiske tradition, mindfulness og ceremonielt arbejde med fx kakao og breathwork. Vi vil praktisere udendørs i den overdækkede shala eller i naturen.

 Vores kok vil forkæle os med det italienske køkken. Derfor vil frokosten være hovedmåltidet, og der vil blive serveret espresso og en gang imellem et glas lokal vin. Maden er vegetarisk og baseret på sunde, lokale råvarer. 

Når der ikke er fælles praksis, kan du slappe af ved poolen, fordybe dig i en bog i hængekøjen eller tage på opdagelse i området, der er kendt for vandreture og et rigt dyreliv. 

PROGRAM

MANDAG

16.00: Ankomst og indkvartering
17.00 – 18.00: Meditation og velkomstceremoni
18.00: Aftensmad
20.00 – 22.00: Yinmind og yoga nidra 

TIRSDAG
07:45 – 08.15: Morgenmeditation
Snack, te og espresso
08.30 – 10.00: Mindful hatha
10.00: Morgenmad
Fri – Vandreture, læse, pool, hængekøje…
14.00: Italiensk frokost
16.00-18: Yinmind og yoga nidra
18.00: Let aftensmad
20.00-21.00: Aftenceremoni med breathwork

ONSDAG
07:45 – 08.15: Morgenmeditation
Snack, te og espresso
08.30 – 10.00: Kundaliniyoga
10.00: Morgenmad
Fri – Vandreture, læse, pool, hængekøje…
14.00: Italiensk frokost
15.30 – 19.30: Vandring til det højeste udsigtspunkt Monte Battaglia. Yinmind, yoga nidra og aftensmad på bjerget. 

TORSDAG
07:45 – 08.15: Morgenmeditation
Snack, te og espresso
08.30 – 10.00: Mindful hatha
10.00: Morgenmad
Fri – Vandreture, læse, pool, hængekøje…
14.00: Italiensk frokost
16.00-18: Yinmind og yoga nidra
18.00: Let aftensmad 

FREDAG
07:45 – 08.15: Morgenmeditation
Snack, te og espresso
08.30 – 10.00: Kundaliniyoga
10.00: Morgenmad
Fri – Vandreture, læse, pool, hængekøje…
13.00: Italiensk frokost
15.00-17.00: Yinmind og yoga nidra
17.00: Snack
18.00-20.00: Kakaoceremoni
Bål og hygge i haven 

LØRDAG
07:45 – 08.45: Morgenmeditation og mindful hatha
08.45 Morgenmad
10.00: Afrejse 

Vidovina

Det oprindelige hus er fra starten af 1900-tallet og blev udbygget i 1940´erne. I dag er det ny-renoveret og med masser af plads. Der er 6 rummelige soveværelser med højt til loftet og store vinduer, 5 moderne badeværelser, en opholdsstue og køkken. Indretningen er enkel og autentisk og de primære materialer træ og sten. Den enorme have, der smelter sammen med den omkringliggende natur, har en stor terrasse med grill, pizzaovn, bålplads, pool, hængekøjer, liggestole og ikke mindst en fantastisk panoramaudsigt. Et par kilometer fra huset ligger en lille by med italiensk lokalt liv og et marked. 

Yogashalaen har i sin tid været det gamle høloft og er nu bygget op i en smuk og tempel-lignende struktur af ler, træ og sten. Den er delvist åbnet op mod haven, så der er udsigt til naturen og bjergene.  

Rejsevejledning

Du kan flyve direkte t/r til Bologna enten med Ryan Air ellers SAS. Ryan Air er billigst og flyver ud mandag formiddag og hjem lørdag eftermiddag.

Bologna lufthavn ligger blot 6 km fra centrum og togstationen, der er forbundet med dette lufthavnstog:

https://www.bologna-airport.it/en/passenger-airport-guide/transfer-from-and-to-the-airport/?idC=62438

Fra stationen Bologna Centrale anbefales at tage toget til byen Castel Bolognese, hvilket tager 30 min og koster 6 euro. Fra Castel Bolognese tager du en taxa til Vidovina. Taxaturen koster ca. 70 euro. Vi opretter en Facebook-gruppe for deltagerne, så I har mulighed for at følges ad og dele taxaturen.

Hvis du ønsker at opleve Bologna efter retreatet har SAS fly til København søndag aften. Bologna er en smuk middelalderby kendt sin røde farve (både arkitektonisk og politisk), verdens ældste universitetet fra år 1088 og sin madkultur. 

DINE UNDERVISERE

Lars Damkjær er indehaver af firmaet Nærvær, hvor han coacher og underviser i yoga og mindfulness. Lars har praktiseret yoga og meditation siden han i midt 90’erne var på sin første Indiens-rejse. Da han sidenhen i nogle år var leder af sin egen ayurvedaskole i Sri Lanka vækkedes hans interesse for Buddhismen, som han i dag integrerer med forskningsbaseret viden om neurologi og stressfysiologi. Lars har uddannet mere end 100 Yinmind instruktører, er en del af Yogavivo og manden bag den gratis meditationsapp, “Nærvær”.

Illona Marquard er Cand. Mag. og selvstændig yogalærer. Hendes undervisning trækker på 15 års yoga- og meditationspraksis, en lang række yogalæreruddannelser samt et liv i bevægelse med Asthanga yoga, elite springgymnastik, dans og kampsport. Hun specialiserer sig i dyb transformerende praksis og inddrager powerfulde redskaber som pranayama, mantra, yoga nidra og kriya til at skabe rum for oplevelser af flow, nærvær og dyb ro. Hun underviser bl.a. hos Yoga Factory og på online platformen Yogastream.

“Min oplevelse. Mit første retreat. Tak for det.
Det var smukt, generøst. For mig en stærk personlig udfordrende og også frisættende oplevelse. Den vigtige ramme her er den meget faglige professionelle og samtidig stærkt personlig ledelse af retreatet ved I to. I er erfarne undervisere, og I stiller jer til rådighed og åbner op for hvad der måtte komme i samtaler og meditationer. Det skaber tryghed og mod.”

Deltager på ”Yogaretreat i Sjövik”

“Det var virkelig skønt at være med. Jeg går stadigvæk og bobler af glæde og er fyldt med kærlig opmærksomhed. Jeg synes, I skaber et nærvær og rummeligt rum, som er dejligt at opleve og være en del af.”

Gry Paltorp
Deltager på ”yogaretreat Sjövik”

“Illona og Lars kan noget helt unikt, de har en dyb og vidtrækkende erfaring og er ekstremt generøse med sig selv og deres viden. Illona og Lars er respektfulde og åbne og skaber et trygt, kærligt og stressfrit miljø for den enkelte og gruppen. Jeg lærer altid noget nyt: en privat betragtning, en ceremoni, en bevægelse. Jeg tager altid hjem løftet.”

Lise Thygesen
Deltager på ”yogaretreat Sjövik”

BOOKING & INFORMATION

Priser:

7.500 kr. på trepersonersværelse
(2 ledige pladser i villaen)

8.500 kr. på topersonersværelse
(2 ledige pladser på  topersoners værelse på det nærliggende Bed & Breakfast La Locanda)

9.500 kr. på enkeltværelse
(1 ledigt værelse på det nærliggende Bed & Breakfast La Locanda)

Det nærliggende Bed & Breakfast La Locanda ligger 20 minutters gang fra Villa Vidovina. La Locanda er et gammel, restaureret landsted beliggende i rolige og naturskønne omgivelser og er Vidovinas nærmeste nabo. Værelserne er rene og rummelige med eget badeværelse og udsigt til det omkringliggende bjerglandskab.

Du kan læse mere om La Locanda og se værelserne her: https://www.ilcardellolocanda.it/

Priserne er for kost og logi. Der er yogaudstyr, sengelinned og håndklæder til rådighed.

Du sørger selv for transport til og fra Villa Vidovina.

Adresse:
Vidovina, Via Pyramide, Casola Valsenio, Emilia-Romagna, Italy

Praktisk:

Medbring vandresko, badetøj, yogatøj samt en lun trøje og/eller tæppe til morgenmeditation. Der vil være yogamåtter og udstyr til alle på stedet.

Sengene er redt op med sengelinned, og du vil modtage to håndklæder. Du behøver derfor ikke selv at have det med, medmindre du gerne vil have ekstra fx til poolen.

Spørgsmål:  illonamarquard@gmail.com / lars@larsdamkjaer.com

TILMED DIG HER
”Yoga- og meditationsretreat i Italien” mandag d. 8. maj – løndag d. 13. maj 2023

 Afmelding:
Frem til 90 dage inden retreatet tilbagebetales kursusudgiften fratrukket et administrationsgebyr på 1.500 kr. Fra 90 dage inden retreatet er det ikke muligt at refundere betalingen. Du er dog altid velkommen til at give din plads videre til en anden.