fbpx
Skip links

BLIV CERTIFICERET YOGALÆRER

Tilmeld mig

Yogalæreruddannelsen hos AYA House giver mulighed for at fordybe dig i praksis og formidling af yoga og meditation med særligt fokus på yogaens indre udviklingsrejse. En rejse du selv inviteres til at udforske gennem oplevelsesbaseret undervisning og egen praksis.

På uddannelsen vil du få en grundig indføring i dynamisk hatha yoga, blid yin yoga og meditation, så du kan undervise i alle dele, samt forstår både praksis, teori og filosofi. Du vil også opleve og studere en række meditative teknikker, der underbygger evnen til at undervise i yoga som en transformerende indre rejse, herunder åndedræt, mantra, stilhed, yoga nidra og kundalini-inspireret yoga.

Du vil blive vejledt og guidet til at etablere eller videreudvikle din egen yoga- og meditationspraksis, så du kan undervise i meditation og mindful yoga ud fra en solid personlig praksis og indsigt. Tilgangen på uddannelsen er nemlig, at det er med afsæt i din egen særegne visdom og dine personlige erfaringer, at du finder din egen stemme som underviser – baseret på alt det du lærer på uddannelsen lige såvel, som det du allerede har med dig.

Undervejs fordyber vi os i meditative og effektfulde praksisser, som du vil kunne inddrage i din praksis og undervisning, herunder åndedræt, mantra, kriyas, stilhed, ceremonielle rum og yoga nidra, der underbygger faciliteringen af yoga som en transformerende indre rejse.

Pris pr. deltager

34.500 kr.
 • 200 timers certificeret yogalærer uddannelse
 • 17 undervisnings- og træningsmoduler
 • 3 heldags silent retreat
 • 1 certificeringsdag
 • Manual & litteraturliste
 • 9 måneders gratis AYA House medlemskab
 • 9 måneders gratis adgang til YogaStream
 • Stærkt fællesskab & netværk
 • 2 undervisere gennem hele uddannelsen
 • Maks. 20 deltagere
Tilmeld mig

ALT HVAD DU SKAL BRUGE SAMLET I ÉN UDDANNELSE

 • Yoga – asanas, alignment og sekvensering indenfor hatha, yin og kundalini-inspireret yoga i teori og praksis.
 • Meditation – meditationsteknikker fra mindfulness og den yogiske tradition med afsæt i en solid egenpraksis og forståelse for den meditative tilstand.
 • Åndedræt – forståelse af åndedrættet og grundig erfaring med pranayama/ånedrætsteknikker.
 • Afspænding – dyb afspænding, kropsscanninger mm. med afsæt i yoga nidra.
 • Mantra – forståelse af mantra og brug af lyd i undervisningen.
 • Yogaanatomi og bevægelseslære – herunder både den fysiske krop og den subtile anatomi (chakrer og energisystem).
 • Yogafilosofi og historie.
 • Viden om nervesystemet, stress og smerter.
 • Bindevæv og kinesisk medicin – basal viden om meridianbaner, organer og bindevæv i relation til yin yoga.
 • Særlige behov – grundlæggende kendskab til at undervise yoga for personer med særlige behov (dynamisk mobilitetsyoga, gravid- og efterfødselsyoga, yogaskader, menstruationscyklus og overgangsalder, kroniske smerter).
 • Udvikling af din rolle som yogalærer – formidling, tematisering, etik og personlig stil.

HVEM HENVENDER UDDANNELSEN SIG TIL?

Uddannelsen er både for dig der ønsker at blive yogalærer eller for dig som ønsker at fordybe din egen yoga- og meditationspraksis. Den foregår i AYA House, som ligger omgivet af natur og skov lige uden for Fredensborg. På uddannelsen vil vi derfor bruge naturen til praksis og refleksion.

MØD DINE UNDERVISERE OG GÆSTELÆRERE

Med til at guide og undervise dig på uddannelsen har du de erfarne yogalærere og -undervisere Illona Marquard, Lars Damkjær og Isa Raim. Udover disse undervisere vil der på udvalgte dage på uddannelsen også komme spændende og inspirerende gæstelærere såsom Simon Krohn og Camilla Juel Madsen. Læs mere om dette helt unikke hold af undervisere nedenfor.

ILLONA MARQUARD – UNDERVISER
Illona Marquard er Cand. Mag. og selvstændig yoga- og meditationslærer. Hendes undervisning trækker på mere end 15 års yoga- og meditationspraksis, en lang række yogalæreruddannelser i bl.a. kundalini, yin og yoga nidra samt et liv i bevægelse med elite springgymnastik, dans og kampsport. Hun specialiserer sig i dyb transformerende praksis og inddrager redskaber som pranayama, mantra og kriya til at skabe flow, nærvær og dyb ro. Hun underviser til daglig i AYA House, privat og på online platformen Yogastream.

LARS DAMKJÆR – UNDERVISER
Lars Damkjær har mere end 25 års personlig og professionel erfaring med meditation og yoga. Lars er cand. comm. og uddannet MBSR instruktør (mindfulness baseret stress reduktion), coach, mentaltræner og yin yogalærer. Han er fast underviser og mindfulness ekspert på Yogavivo. Lars har uddannet 120 Yinmind yoga instruktører og 25 stress coaches, har haft sin egen ayurvedaskole i Sri Lanka og er bl.a. forfatter til bogen “Mindre stress, mere nærvær“ samt manden bag meditationsappen Nærvær.

ISA RAIM – UNDERVISER
Isa Raim er en solid og erfaren yogalærer og en hjertelig nomade, der søger inspiration og vækst. Med en professionsbachelor i fysioterapi og 5 års erfaring som rehabiliteringsterapeut har han en omfattende viden om kroppen, som han omsætter i en holistisk og anatomisk funderet bevægelseslære og alignment. Isa har dyrket yoga i mere end 15 år og har undervist rigtig meget på blandt andet 14+ living yolates uddannelser, assisteret flere yogauddannelser og været censor hos bl.a. Sienna Sherman og Chris Chavez. Isa integrerer meditation, bevægelse og shamaniske praksisser i sin undervisning og finder inspiration i naturlig bevægelse og musik. Han skaber et åbent rum, hvor der er plads til alle følelser og til at være sig selv.

SIMON KROHN – GÆSTELÆRER
Simon Krohn er en anerkendt yogalærer med en E-RYT 500-certificering hos Yoga Alliance. Han har en kandidatgrad i filosofi og har studeret yoga og yogafilosofi i Indien, Australien og USA. Simon tilbyder workshops, foredrag og yogalæreruddannelser i Danmark og Sverige. Han er også efteruddannet i kropsterapi. Med sin dybe forståelse af yogafilosofien inspirerer Simon elever til at opdage yogapraksisens transformative kraft. Simon underviser som gæstelærer på én dag i løbet af uddannelsen.

CAMILLA JUEL MADSEN – GÆSTELÆRER
Camilla Juel Madsen er yogalærer, foredragsholder og selvstændig erhvervskvinde. Siden 2015 har hun undervist i yoga og specialiseret sig i dynamisk mobilitetsyoga. Som partner i AYA House tilbyder hun desuden undervisning i Hatha, Yin og Restorativ yoga. Camilla er certificeret RYT 500-yogalærer fra School of Santhi i Sydindien. Udover sin undervisning har hun arrangeret og faciliteret flere yogaretreats i udlandet. Camilla er initiativtager til og partner i AYA House og har derudover to andre virksomheder som hun arbejder i til daglig.Camilla underviser som gæstelærer på to halve dage på uddannelsen.

UDDANNELSENS OPBYGNING

Uddannelsen består af fire søjler som tilsammen udgør uddannelsens mere end 200 timers curriculum.
De fire dele består af 9 undervisningsmoduler med i alt 18 undervisnings- og træningsdage sammen med dine undervisere; læsning & træning på egen hånd og i grupper; 3 retreats á 1 dag og til slut 2 certificeringsdage. Alt sammen fordelt over ca. 8 måneder og med 2 lærere på alle undervisningsmodulerne.

UNDERVISNING

17 dage

1 modul á 3 dage og 7 moduler á 2 dage

Denne del består af face-to-face undervisning og praksis i uddannelsens teori og indhold.

TRÆNING

Egen læsning & træning

3 timers læsning & træning mellem hvert modul

Mellem undervisnings-modulerne læser og træner du på egen hånd og i din studiegruppe.

RETREATS

3 dage

3 dagsretreats uden overnatning

Fordybelse i yoga og meditation og refleksion over din indre rejse med bl.a stilhed og ceremonielt arbejde.

CERTIFICERING

2 dage

Afslutning og certificering

På dette sidste trin på rejsen runder vi uddannelsen af med en certificering.

Tilmeld mig

OVERSIGT OVER CURRICULUM

Uddannelsen er bygget op omkring mere end 200 timers undervisning, træning og praksis i de grundlæggende praksisser og filosofier i yoga. Klik på de enkelte elementer i uddannelsen nedenfor og læs mere.

Hatha, yin yoga, meditation, pranayama, kundalini-inspireret yoga, yoga nidra og ceremonielle rum. Guidet praksis i disse teknikker og yogateoretisk forståelse af, hvordan de undervises.

Yogafilosofi, chakrer og energisystem buddhistisk filosofi & psykologi, yogisk etik, bevidsthed, personlig udvikling og satsang.

Yogaanatomi, alignment, kropsforståelse, viden om hjernen og nervesystemet, meridianbaner og kinesisk medicin.

Sekvensering, tematisering, sprogbrug, personlig stil og stemme, justering & brug af rekvisitter, etik for undervisere.

Læsning, træning i at undervise i studiegrupper, deltagelse i yogaklasser i AYA House og online, refleksion.

PRAKTISK INFORMATION

STED
AYA House, Danstrupvej 27G, 3480 Fredensborg.

Parkering på P-pladsen til højre for AYA House indgangen.

PRIS

Pris 34.500 kr.

OBS! Mulighed for at opdele betalingen i 5 rater á 6.900 kr. ved betaling med kort.

Første rate betales ved tilmelding. Resten betales den 1/10-24, 1/11-24, 1/12-24 og 1/1-25.

ANTAL DELTAGERE
Maks. 20 deltagere pr. hold.

UNDERVISERE & GÆSTELÆRERE
Illona Marquard, Lars Damkjær, Isa Raim, Simon Krohn (gæstelærer 1 dag) & Camilla Juel Madsen (gæstelærer 2 halve dage).

Der vil altid være 2 undervisere/gæstelærere på hvert modul under uddannelsen.

UNDERVISNING
1 undervisningsmodul á 3 dage (opstartsmodulet) og 7 undervisningsmoduler á 2 dage. Alle uden overnatning og mad. Herudover 2 certificeringsdage med mad.

Der kan medbringes egen mad eller bestilles via AYA House på dage uden mad. Mulighed for overnatning i nærheden.

Alle undervisningsdage kl. 9.00 – 17.00. Tider for retreats oplyses under uddannelsen.

RETREATS
3 retreats á 1 dag uden overnatning og inkl. mad. Mulighed for overnatning i nærheden.

DATOER
MODUL 1: Den 6. – 7. sept. 2024
MODUL 2: Den 4. – 5. okt. 2024
MODUL 3: Den 1. – 2. nov. 2024
RETREAT 1: Den 3. nov. 2024
MODUL 4: Den 6. – 7. dec. 2024
MODUL 5: Den 10. – 11. jan. 2025
MODUL 6: Den 7. – 8. feb. 2025
MODUL 7: Den 7. – 8. marts 2025
DAGSRETREAT 2 Den 9. marts 2025
MODUL 8: Den 11.. 12.  april 2025
MODUL 9:
DAGSRETEAT 3
Den 9. – 10. maj 2025
Den 11. maj 2025
CERTIFICERING: Den 13. – 15. juni 2025
Tilmeld mig

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Nedenfor finder du svar på mange af de praktiske spørgsmål. Hvis du stadig har spørgsmål til uddannelsen eller andet du er i tvivl om så ring til os på 25 94 44 80 eller book en rådgivningssamtale.

Vi anbefaler at have grundlæggende erfaring med yoga inden du starter på uddannelsen ved fx at have dyrket yoga i minimum 6 måneder. Det kan dog godt lade sig gøre at starte på uddannelsen uden tidligere erfaring, hvis du er motiveret for at gøre en særlig indsats i starten og sørge for at tage ekstra klasser, så du opbygger din erfaring med yoga.

Som udgangspunkt skal du deltage på alle moduler og dagsretreats for at kunne gå til den afsluttende prøve og blive certificeret yogalærer.
Hvis du imidlertid bliver forhindret i at deltage af den ene eller anden grund, kan du kontakte os for en eventuel aftale om deltagelse på et kommende hold eller for at finde andre muligheder for at indhente det forsømte.

Hele uddannelsen indeholder 20 hele face-to-face undervisningsdage fordelt over ca. 8 måneder samt to hele certificeringsdage.

Mellem face-to-face modulerne skal du forvente at bruge ca. 5-7 timer om ugen på træning, gruppearbejde og egen praksis.

Herudover skal du forvente at bruge tid til at forberede en kort skriftlig opgave og en praktisk eksamen.

Du er velkommen til at deltage på uddannelsen udelukkende for at fordybe din egen yoga- og meditationspraksis. I så fald behøver du ikke at tage den afsluttende eksamen og du vil ikke modtage dit certifikat. Da der er meget læring i at opleve hinanden undervise, vil vi anbefale at du alligevel er med som deltager på de to dage, hvor der er certificering. Dette er dog op til dig og du er velkommen til at tale med underviserne omkring det undervejs.

Det kan du vælge at gøre, men det er ikke nødvendigt.

Du vil på uddannelsen indgå i gruppearbejde, som vil fungere som støtte for din udvikling som yogalærer.

Mindre fysiske skavanker er som udgangspunkt ikke et problem, da uddannelsen er inkluderende og lægger op til at lære at tilpasse yoga til alle kroppe. Er du i tvivl, er du velkommen til at kontakte os.

Ved stress, angst, depression eller andre psykiske lidelser, skal du selv være i stand til at håndtere dem, da vi ikke kan tage særlige hensyn. Vi vil under alle omstændigheder gerne informeres om dette, inden du starter, så tag gerne kontakt – også hvis du er i tvivl.

Ja, denne uddannelse kvalificerer dig til at undervise selvstændigt i yoga baseret på uddannelsens indhold.

Der blive oprettet en gruppe på Facebook, hvor deltagerne kan arrangere samkørsel og i det hele taget kommunikere undervejs. Hvis du ikke kommer i egen bil, kan du også tage med offentlig transport til AYA House.